عمومی

راهنمای خرید سرور HPE

مرحله اول (انتخاب شاسی سرور یا chassis)

اولین مرحله در انتخاب سرور ، انتخاب شاسی سرور مورد نظرمان میباشد .

برای مثال اگر در سازمان و یا شرکت خود اتاق سرور یا رک دارید بهتر است از سری سرور رک مونت (DL Series) استفاده کنید.

اگر تصمیم به خرید سرور از سری سرور های رک مونت گرفتیم ، باید به این موضوع توجه کنیم که بر روی رک خود چه مقدار فضای خالی میتوانیم به سرور مورد نظر اختصاص دهیم. تا بر اساس فضای موجود تصمیم بگیریم که سرور یک یونیتی برای ما مناسب است یا دو یونیتی یا چهار یونیتی .

بعد از انتخاب شاسی سرور مورد نظر بهترین کار این است که کاتالوگ ( QuickSpecs ) سرور مورد نظر را از سایت شرکت  HPE دانلود کنیم تا بتوانیم مراحل بعدی را طی کنیم

 

مرحله دوم ( انتخاب پردازنده یا CPU )

بعد از مشخص شدن شاسی سرور ، باید مشخص شود که به چه نوع پردازنده ای در سرور خود نیاز داریم .

برای انتخاب پردازنده مناسب برای سرور خود ، میبایست در نظر داشته باشیم که چه مقدار سرعت پردازش(فرکانس پردازش که بر حسب GHz  سنجیده میشود) و چه مقدار هسته پردازشی(CPU Core) نیاز داریم. بعد از مشخص شدن تعداد هسته و سرعت پردازش مورد نیاز میتوانیم پردازنده  سرورمان را از کاتالوگ سرور انتخاب کنیم .  در نظر داشته باشید که حداکثر تعداد پردازنده در سرور های تک یونیتی و دو یونیتی، ۲ عدد، و در سرورهای چهار یونیتی ۴ یا ۸ عدد پردازنده میباشد.

توجه داشته باشید که حداقل پردازنده قابل پشتیبانی در سرور متناسب با معماری و نوع سرور متفاوت میباشد که میتوان از کاتالوگ سرور مشاهده کرد.

 

مرحله سوم ( انتخاب حافظه موقت یا RAM )

مرحله سوم در کانفیگ انتخاب مموری های مورد نیاز و تعداد RAM است . در این مرحله میبایست بدانیم چه حجمی از RAM بر روی سرور خود نیاز داریم . در هنگام انتخاب RAM برای سرور خود بهتر است از تعداد مموری بالا با حجم کمتر انتخاب کنیم . با این کار پهنای باند انتقال اطلاعات به مموری ها افزایش یافته و باعث میشود سرعت پردازش سرور مقدار قابل قبولی افزایش پیدا کند .

این مطلب را هم بخوانید :  معرفی محصولات DELL EMC

مرحله چهارم : انتخاب رید کنترلر ( Raid Controller )

در این مرحله میبایست رید کنترلر سرور خود را انتخاب کنیم . در هنگام انتخاب رید کنترلر باید به این موضوع توجه کنیم که آیا نیاز به ارتباط سرور با استوریج خارجی ( DAS ) داریم یا نه.

اگر ارتباط سرور با استوریج خارجی را مدنظر داشته باشیم میبایست از ریدکنترلرهای دارای پورت اکسترنال استفاده کنیم . همچنین در این مرحله میبایست در نظر بگریم که بر روی سرورخود نیاز به SAS Expander داریم یا خیر . برای مثال بر روی سرور DL380 G10 بدون قرار دادن Expander نهایتا ۸ عدد هارد دیسک میتوانیم قرار دهیم . و در صورتی که تصمیم به قرار دادن درایو های بیشتری داریم میبایست از SAS Expander بر روی سرور خود استفاده کنیم. نکته بعد در انتخاب Raid Controller میزان cache  مورد نیاز است. هرچقدر cache کنترلر سرور دارای ظرفیت بیشتری باشد میزان بیشتری از اطلاعات را میتوان در Buffer کنترلر قرار داد. و این عمل در بهبود عملکرد Read/Write تاثیر زیادی دارد.

 

مرحله پنجم : انتخاب هارد درایور (HDD/SSD Drive)

در این مرحله میبایست درایو های مورد نیاز خود و تعداد درایو های خود را انتخاب نماییم . در این مرحله میبایست متناسب مقدار فضای ذخیره سازی مورد نیاز خود ، Level رید که میخواهیم بر روی درایو های خود پیاده سازی کنیم تعداد درایو های خود را انتخاب کنیم .

در هنگام انتخاب درایو ها خود میبایست مشخص کنیم آیا به درایو SSD نیاز داریم یا به درایو های HDD . و مورد دیگر این است که چه نوع اینترفیسی(SAS/SATA) با سرور ما سازگار است و یا این که کدام سایز از درایو ها برای سرور ما متناسب است .

این مطلب را هم بخوانید :  ویژگی های اتاق سرور

نوع اینترفیس درایو های ما با توجه به رید کنترلر مشخص میشود . برای مثال بعضی از رید کنترلر ها تنها از درایو های SATA پشتیبانی میکنند .

سایز درایو هایمان نیز متناسب با شاسی سرور انتخاب شده مشخص میشود که بر روی سرور درایو های SFF میتوان قرار داد یا درایو های LFF

 

مرحله ششم: انتخاب DVD

در این مرحله باید مشخص کنیم که آیا به درایو نوری نیاز داریم یا خیر . در صورت نیاز میتوانیم از Optical Drive بر روی سرور خود استفاده کنیم.

 

 

مرحله هفتم: انتخاب Power مورد نیاز برای سرور

مرحله آخر انتخاب پاور مناسب برای سرور است .در این مرحله بهتر است با استفاده از نرم افزار Power Advisor  شرکت HP  مقدار برق مورد نیاز برای سرورمان را مشخص کنیم .

سپس با توجه به برق مورد نیاز سرور Power  مورد نیاز برای سرور خود را انتخاب نماییم . در هنگام انتخاب پاور بهتر است به موضوع Redandancy توجه داشته باشیم ، که با این کار   Availbility سرور خود را تا حد ممکن بالا ببریم . سرورهای رک مونت حداقل یک عدد پاور و حداکثر ۸ عدد پاور را پشتیبانی میکند که این میزان با توجه نوع سرورها متفاوت است

 

 

 

چک لیست ادمین برای انتخاب سرور مناسب :

  • چه تعداد کارمند در شبکه دارید؟
  • چه مشکلاتی در شبکه دارید که سعی در حل آن دارید (چه سرویسی از سرورمی خواهید) ؟
  • سرعت رشد کسب‌وکار خودتان را چقدر پیش‌بینی می‌کنید؟
  • چه Performance ای برای این سرور مدنظر است؟
  • قصد استفاده از چه نرم‌افزارهایی را دارید و چه تعداد کارمند، می‌خواهند با آنها کار کنند؟
  • چه سرعتی برای پردازش اطلاعات نیاز دارید (پردازنده مناسب) ؟
  • چه مقدار حافظه و RAM نیاز دارید؟
  • به چه مقدار هارد نیاز دارید؟
  • لازم به ذکر است حجم اطلاعاتی را که در حال حاضر دارید و میزان اطلاعاتی که در آینده اضافه خواهد شد را حساب کنید. (پیشنهاد می‌شود میانگین ذخیره اطلاعات را در ۲۴ ماه یا ۳۶ ماه محاسبه کنید)
  • چه RAIDای باید روی این سرور پیاده‌سازی شود؟ زیرا به هر حال فضایی را به خاطر RAID از دست می‌دهیم.
  • بر اساس RAID انتخابی، چه RAID کنترلری باید استفاده شود؟
  • از چه نوع هاردی می‌خواهید استفاده کنید: SAS،SATA یا  SCSI ؟
  • به چه تعداد پورت شبکه بر روی سرور نیاز دارید؟
  • چه سیستم‌عاملی نصب کنیم؟
  • برای سرور چه فضایی در اختیار داریم؟ آیا قابلیت Extend شدن فضا وجود دارد؟ مقدار رشد در آینده مثلا یک سال آتی چقدر است؟ می‌خواهید سرورتان ایستاده باشد یا رک‌مونت؟ اگر فضا کم است، Blade و Synergy استفاده شود. مشخص کنید که چقدر فضای فیزیکی لازم است به زیر ساخت شبکه خود اختصاص دهید (امروز یا در آینده). سرورهای ایستاده سرورهای مناسبی هستند اما اگر از لحاظ فضا به طور جدی دچار محدودیت هستید، یک سرور رک‌مونت، انتخاب بهتری است.
  • آیا برنامه‌ای برای اضافه کردن استوریج و یا Tape برای گرفتن بکاپ از سرور دارید؟
  • آیا نیاز به تجهیزات بکاپگیری وجود دارد یا نه؟ بکاپ برای چند روز باید نگه داشته شود؟ یک هفته و … و بابت این موضوع باید محاسبه انجام شود.
  • آیا سرور به بیش از یک شبکه وصل می‌شود؟ آیا به رابطی برای ارتباط بین شبکه‌هایی با پروتکل‌های مختلف نیاز است؟ اگر نیاز است باید با سرور، سازگار یا Compatible باشد. این رابط، آیا روی سرور تک یونیت نصب می‌شود یا باید دو سروری دو یونیت باشد؟
  • چه مقدار می‌خواهید هزینه کنید؟
این مطلب را هم بخوانید :  راهکارهای شناسایی قطعات اصلی اچ پی